MALATYA / DARENDE - Balaban Ortaokulu

Balaban Ortaokulu

Balaban Mahallesi Darende/MALATYA
Vizyon
Eğitimde öncü konuma gelerek, ilçemizin temel değerlere bağlı, davranışları gelişmiş, akademik başarıyı ölçülü olarak artıran kaliteli okulu olmaktır.
Misyon
Düşünme, anlama, araştırma ve sorun çözme yetkinliği gelişmiş;bilgi toplumunun gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış; millî kültürü ve demokrasinin evrensel değerlerini içselleştirmiş; iletişime ve paylaşıma açık, sanatsal duyarlılığı ve becerisi gelişmiş; öz güveni, öz saygısı, hak, adalet ve sorumluluk bilinci yüksek; gayretli, girişimci, yaratıcı, yenilikçi, barışçı, sağlıklı ve mutlu bireylerin yetişmesine ortam ve imkân sağlamaktır.
Başarılar
2015 TEOG 2. SINAVINDA DARENDE 1.NEBİ KÖSE 2.MAHMUT İPEK OLMUŞTUR. 2015 TEOG YERLEŞTİRME SONUCUNA GÖRE;4 TANE ÖĞRENCİMİZ FEN LİSESİ KAZANMIŞTIR.
08:30 Ders Başlama 15:10 Ders Bitiş
Kalorifer Kömür-odun
Ulaşım
Servis,halk dolmuşu ve özel araçlarla sağlanıyor.Yol Darende Malatya arası tamamen dubledir.
Yerleşim Yeri
Darende İlçesine Bağlı Balaban Mahallesidir.Daha önce belde idi.Malatya´nın büyük şehir olması nedeni ile mahalle olmuştur.
Darende İlçesine 17 km Uzaktadır.Malatya İline 91 Km uzaktadır.
Etkin olarak yapılmaktadır.
2016 yılında bilim fuarı yapılacaktır.Tubitak tarafından kabul edilmiştir.